Spenat- och ricottapasta med mandlar

Spenat- och ricottapasta med mandlar
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Spenat- och ricottapasta med mandlar

9 ingredienser

20 min

Fryst spenat är vansinnigt gott tillsammans med vitlök och ricotta. Mandlarna är fantastiskt goda till pastan, men kan ersättas med solroskärnor för den som är allergisk mot nötter.

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 4 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 300 g fryst spenat, tinad
  • 125 g ricotta
  • 50 g parmesanost, riven
  • 100 g sötmandel, rostade och grovhackade

Till servering

  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Koka spagettin mjuk i rikligt med saltat vatten.
  2. Fräs under tiden lök och vitlök mjuka i olivolja.
  3. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med i någon minut.
  4. Tillsätt 1-1,5 dl av pastavattnet och rör ner ricottan och parmesanen.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Häll av den färdigkokta pastan och sväng runt med spenatfräset.
  7. Servera genast med rostade mandlar på toppen och riven parmesan.