Pasta- och rotsaksgratäng

Pasta- och rotsaksgratäng
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pasta- och rotsaksgratäng

14 ingredienser

Rotfrukter är bra att ta till på vintern och nyttiga är de också.

Ingredienser

portioner
  • 3 morötter, rårivna
  • 1 klyfta rotselleri, råriven
  • 2 palsternackor, rårivna
  • 2 dl purjolök, strimlad
  • 4 port pasta, kokt
  • 1 förp bacon, strimlat
  • 2 dl svarta oliver

Ostsås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl ost, riven
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Riv alla rotfrukterna och skiva purjon. Koka pastan. Fräs bacon lätt och låt rinna av. Blanda alltsammans i en ugnsform. Vänd ner oliver.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs ihop margarin och mjöl, späd med mjölk. Krydda och låt såsen koka 10 minuter. Vänd ner osten och slå såsen över rotfrukterna. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.