Pasta- och rotsaksgratäng

Pasta- och rotsaksgratäng
Foto: TV4

Rotfrukter är bra att ta till på vintern och nyttiga är de också.

11 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st morötter, rårivna
  • 1 klyfta rotselleri, råriven
  • 2 st palsternackor, rårivna
  • 2 dl purjolök, strimlad
  • 4 portioner pasta, kokt
  • 1 paket bacon, strimlat
  • 2 dl svarta oliver
  • Ostsås:
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl riven ost
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Riv alla rotfrukterna och skiva purjon. Koka pastan. Fräs bacon lätt och låt rinna av. Blanda alltsammans i en ugnsform. Vänd ner oliver.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs ihop margarin och mjöl, späd med mjölk. Krydda och låt såsen koka 10 minuter. Vänd ner osten och slå såsen över rotfrukterna. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept