Pasta med vildsvinssås

Pasta med vildsvinssås
Foto: TV4

Till den här såsen ska köttet först marineras i 2 dygn, så ta med det i planeringen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g vildsvinskött
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 20 g rotselleri
  • 1 knippa persilja
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 flaska rött vin (ca 3 1/2 dl)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 burk hela tomater
  • 1 lagerblad
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl köttbuljong

Till servering:

  • 4 portioner pappardellepasta

Gör så här

  1. Marinering: Skär köttet i strimlor. Skala och hacka vitlök, lök, selleri och morötter. Hacka även persiljan. Lägg allt i en stor bunke och vänd ner olja, salt, peppar och kött. Ställ i kyl i 2 dagar.
  2. Plocka upp köttbitarna ur grönsaksblandningen. Fräs grönsakerna i en panna och häll på vin och vinäger. Låt det puttra på svag värme tills vinet och vinägern sugits upp av grönsakerna. Lägg köttet i pannan tillsammans med grönsakerna.
  3. Sjud alltsammans under lock på svag värme i ca 3 timmar. Tillsätt efter hand tomater, lagerblad, oliver och buljong, lite i taget. koka pastan enligt anvisningen på paketet och servera till den färdiga såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept