Pasta med vildsvinssås

Pasta med vildsvinssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pasta med vildsvinssås

16 ingredienser

Till den här såsen ska köttet först marineras i 2 dygn, så ta med det i planeringen.

Ingredienser

portioner
  • 600 g vildsvinskött
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 gula lökar
  • 20 g rotselleri
  • 1 kruka persilja
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • ca 3,5 dl rött vin (à 0,5 flaska)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 burk tomat
  • 1 lagerblad
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl köttbuljong

Till servering:

  • 4 port pappardellepasta

Gör så här

  1. Marinering: Skär köttet i strimlor. Skala och hacka vitlök, lök, selleri och morötter. Hacka även persiljan. Lägg allt i en stor bunke och vänd ner olja, salt, peppar och kött. Ställ i kyl i 2 dagar.
  2. Plocka upp köttbitarna ur grönsaksblandningen. Fräs grönsakerna i en panna och häll på vin och vinäger. Låt det puttra på svag värme tills vinet och vinägern sugits upp av grönsakerna. Lägg köttet i pannan tillsammans med grönsakerna.
  3. Sjud alltsammans under lock på svag värme i ca 3 timmar. Tillsätt efter hand tomater, lagerblad, oliver och buljong, lite i taget. koka pastan enligt anvisningen på paketet och servera till den färdiga såsen.