Pasta med valnötspesto och broccoli

koket.se
Pasta med valnötspesto och broccoli
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pasta med valnötspesto och broccoli

14 ingredienser

ca 45 m

Variera peston med valnötter och broccoli. Lika gott till pastan som vanlig och de stora broccolibuketter gör det extra matigt.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g casarecce, alt annan kort pasta

Pesto

  • 75 g valnötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl färska basilikablad
  • 1-1,5 dl parmesanost
  • olivolja
  • vatten
  • citron, rivet skal
  • 250 g broccoli, fryst upptinad eller färsk
  • ca 4 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost, till servering

Gör så här

Pesto

  1. Finhacka valnötter, vitlök och basilika och blanda sedan i parmesanost och olivolja. Allt hackas och blandas lättast med en mixer eller matberedare.
  2. Tillsätt olivoljan droppvis och späd skedvis med vatten och ev ytterligare olivolja tills peston har en riktigt krämig konsistens.
  3. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar.
  4. Dela broccolin i små buketter.
  5. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt broccoli, vitlök, salt och peppar och låt alltsammans fräsa i 5-8 minuter, tills broccolin mjuknat något men fortfarande har tuggmotstånd. Ställ åt sidan och rör i pestoblandningen i pannan. Blanda försiktigt så att broccolibuketterna hålls hela.
  6. Under tiden som övriga ingredienser tillreds, koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokar upp. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  7. Rör snabbt ner pastan i pannan med broccoli och pesto. Blanda alltsammans noga men varsamt. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera pastan rykande het överströdd med färskriven parmesanost.