Pasta med tomat, sardeller och oliver

30 m
4
Pasta med tomat, sardeller och oliver
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 500 g spaghetti
  • 12 sardeller
  • 500 g cocktailtomater eller körsbärstomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 g smör
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 små torkade chili, hela
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 g smör
  • 125 g urkärnade svarta oliver
  • 1-2 msk kapris
  • 2 msk finhackad persilja
  • ev. salt

Gör så här

  1. Finhacka sardellerna, skölj och dela tomaterna i halvor.
  2. Värm upp olivolja och smör i en kastrull. Lägg i sardeller, vitlöksklyftor och chili och låt dem fräsa långsamt i ca 5 minuter. Efter 2-3 minuter tas chilin upp och kastas.
  3. Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör försiktigt så att tomaterna behåller lite av sin form som halvor. Smaka av och salta lite om det behövs. Vitlöksklyftorna tas upp och kastas.
  4. Koka spagettin ”al denne” i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag.
  5. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås. Blanda väl och servera pastan rykande het med den finhackade persiljan strödd över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept