Pasta med tomat och oliver

Pasta med tomat och oliver
Foto: TV4

Bjud på en helt vegetarisk middag! Eller servera som i Italien, som förrätt. I så fall räcker receptet till 6-8 personer.

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner pasta conchiglie
  • Tomatsås:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 tomater

Till servering:

  • svarta oliver
  • färska basilikablad
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Tomatsås: Fräs löken i olja. Häll på krossade tomater och klicka ner tomatpuré. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter. Pressa ner citronsaft och krydda med salt och peppar. Skär tomaterna i skivor och blanda ner precis före servering.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Vänd ner i tomatsåsen.
  3. Strö över svarta oliver och färska basilikablad före servering. Bjud riven parmesan till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept