Pasta med tomat och mascarpone

20 m
4
Pasta med tomat och mascarpone
Foto: TV4
Från Mitt kök

Paolos pasta med krämig tomat- och mascarponesås är en enkel och god pastarätt med få ingredienser.

7 maj 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 400 g papardelle eller tagliatelle
  • 150 g körsbärstomater
  • 150 g mascarponeost
  • 1 dl parmesanost
  • 3 msk persilja
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär tomaterna i halvor och pressa försiktigt ur kärnorna.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs tomaterna i ett par minuter, men se till att de behåller sin form. Salta och peppra och låt dem svalna.
  3. Lägg mascarpone i en skål. Rör i parmesanost, persilja, salt och peppar. Blanda sedan i de frästa tomaterna.
  4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka den varma pastan i kastrullen. Spara några skedar av pastavattnet att späda såsen med.
  5. Rör snabbt ner mascarponeröran i pastan, blanda noga och späd med en sked pastavatten.
  6. Servera pastan i en djup tallrik. Toppa med finhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept