Pasta med svamp och spenatsallad

Pasta med svamp och spenatsallad
Foto: TV4

Härligt mättande och fantastiskt smakrik. Var försiktigt med stekfettet, så kan du unna dig en rejäl driva med parmesanost. Toppa med massor av nymalen svartpeppar. Servera med en spenatsallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färsk pasta
  • 300 g blandad svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 25 g smör
  • salt och malen svartpeppar

Spenatsallad:

  • 150 g färsk spenat
  • 2 dl kokta, kalla kidneybönor
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Spenatsallad: Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar. Ansa spenaten, skär bort grova bladnerver och riv spenatbladen i mindre bitar. Ansa och strimla paprikan. Blanda samman spenat och paprika. Droppa över dressingen strax före servering.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten, enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skala och hacka schalottenlöken fint. Fräs lök och svamp i smör i 5 minuter. Häll på grädden, låt den koka in och krydda med salt och peppar. Servera pastan med svampen och toppa med riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept