Pasta med skinka och mozzarella

Pasta med skinka och mozzarella
Foto: TV4

Välj en god mozzarellaost, en fin skinka och riktigt mogna, röda tomater så blir denna mycket enkla, snabba rätt en riktig höjdare. Toppa med basilikablad och ett par extra varv med pepparkvarnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner pasta
  • 4-5 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 175 g rökt skinka
  • 125 g mozzarella (1 paket)
  • färsk basilika
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Förbered tomaterna under tiden. Halvera dem och gröp ut kärnorna med en tesked. Skär i bitar. Lägg i en skål, pressa över vitlök, häll på olja och strö över salt.
  3. Skär skinkan i strimlor, mozzarellan i bitar och basilikabladen i strimlor.
  4. Häll av kokvattnet från pastan och häll i en uppvärmd skål.
  5. Blanda tomater, skinka, ost och basilika och rör ner i pastan. Strö över svartpeppar och basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept