Pasta med salsiccia och ricotta

45 m
4
Pasta med salsiccia och ricotta
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

  • 400 g rigatoni eller tortiglioni alt. annan kort pasta
  • 350 g italiensk salsiccia, helst färsk
  • 1 rödlök
  • 200 g ricotta
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 torkad peperoncino
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl färsk mejram eller oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • 2 dl pecorinoost, färskriven

Gör så här

  1. Hacka löken och dra av skinnet från salsiccian samt dela den i små bitar.
  2. Rör eller vispa ricottan till en jämn och slät smet.
  3. Hetta upp olivolja med peperoncinon i en rymlig kastrull och fräs salsicciabitarna i oljan utan att de tar färg.
  4. Tillsätt lök och fänkålsfrön, rör om och häll sedan i vinet. Låt det ånga in. Ta upp peperoncinon (som kastas). Blanda i tomater, mejram, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen koka i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och kasta lagerbladet.
  5. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  6. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör försiktigt i ricotta och pecorino.
  7. Servera pastan rykande het med salsicciasåsen. Strö gärna lite extra pecorino över portionerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept