Pasta med räksås

Pasta med räksås
Foto: TV4

En riktigt lyxig pastarätt. Den lena, typiskt franska kombinationen av vin och grädde är förledande god, men det är inte smalmat precis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner bandspaghetti
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 gul lök
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna men spara skalen. Skala och hacka löken och fräs den lätt ett par minuter. Lägg i räkskalen och fräs alltsammans 1 minut. Rör ner tomatpuré, öka värmen och fräs ytterligare några minuter.
  2. Häll i vitt vin, lägg på locket och låt blandningen sjuda på svag värme i 20 minuter, det ska bli en räkbuljong. Under tiden kokar du pastan.
  3. Sila räkbuljongen. Häll i grädden och låt alltsammans sjuda tills du får en lagom tjock sås. Lägg i räkorna precis innan du ska servera, annars blir de sega. Krydda med lite salt och några tag av pepparkvarnen. Lägg den väl avrunna pastan i en varm serveringsskål och häll över räksåsen. Blanda om och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept