Pasta med räksås

Pasta med räksås
Foto: TV4

En riktigt lyxig pastarätt. Den lena, typiskt franska kombinationen av vin och grädde är förledande god, men det är inte smalmat precis.

26 januari 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 portioner bandspaghetti
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 gul lök
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna men spara skalen. Skala och hacka löken och fräs den lätt ett par minuter. Lägg i räkskalen och fräs alltsammans 1 minut. Rör ner tomatpuré, öka värmen och fräs ytterligare några minuter.
  2. Häll i vitt vin, lägg på locket och låt blandningen sjuda på svag värme i 20 minuter, det ska bli en räkbuljong. Under tiden kokar du pastan.
  3. Sila räkbuljongen. Häll i grädden och låt alltsammans sjuda tills du får en lagom tjock sås. Lägg i räkorna precis innan du ska servera, annars blir de sega. Krydda med lite salt och några tag av pepparkvarnen. Lägg den väl avrunna pastan i en varm serveringsskål och häll över räksåsen. Blanda om och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept