Pasta med pestosås

Pasta med pestosås
Foto: TV4

Det här är en verkligt snabblagad middag. Vill du göra det än enklare och snabbare, välj färdig pesto från burk.

5 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g fusilli eller annan pasta
  • 50 g färska basilikablad
  • 25 g pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 40 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Pesto: Skala vitlöken. Hacka basilika och pinjenötter. Lägg dem i en mortel och stöt dem tillsammans med vitlök och salt till en tjock massa.Tillsätt oljan, lite i taget, och rör ner parmesanosten. Smaksätt med salt och peppar. Du kan också göra peston i matberedare eller mixer.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den nykokta pastan med pestosåsen och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept