Pasta med musselsås

Pasta med musselsås
Foto: TV4

Här har vi tagit frysta blåmusslor men det går lika bra med färska så klart!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 40 st frysta blåmusslor, tinade
  • 400 g spaghetti
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 6-8 st tomater, hackade
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 tsk timjan
  • färsk basilika, hackad
  • persilja, hackad
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka musslorna om de är råa.
  2. Fräs lök och tomater med lite olja i en kastrull, tillsätt vitlök och kryddor och småkoka 15 minuter.
  3. Koka pastan klar.
  4. Vänd ned såsen, lite olja och sist musslorna. Strö på persilja och basilika. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept