Pasta med murkelsås

Pasta med murkelsås
Foto: TV4
Från Redaktionen

En kalasgod pasta. Murklorna kan bytas ut mot kantareller eller Karljohanssvamp.

VIKTIGT OM STENMURKLOR Svampen stenmurkla är mycket giftig när den inte är tillagad och Livsmedelsverket avråder från att äta den även efter förvällning och även i torkad form. I recept kan du ersätta stenmurklor med toppmurklor, som inte är giftiga utan kan tillagas och ätas utan att kokas av först.
Läs mer på Livsmedelsverket »
11 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 burkar murklor i vatten
  • smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • 4 portioner spenatnudlar
  • olivolja
  • parmesan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka murklorna grovt. Fräs dem i lite smör i en kastrull tills smöret kokat in. Pudra över mjöl och späd med grädde. Krydda och låt småkoka minst 20 minuter.
  2. Koka pastan, låt den rinna av och slå den tillbaka i kastrullen. Blanda med lite olja och slå upp den på ett fat. Häll över såsen. Servera med riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept