Pasta med lamm- och timjansås

ca 30 m
4
Pasta med lamm- och timjansås
Foto: TV4
Från Mitt kök

Spagetti och lammfärssås med smak av timjan och hetta av peperoncini eller piri piri. Perfekt för dig som vill förnya köttfärssåsen. 

19 oktober 2015
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 500 g spagetti eller linguini
  • 500 g lammfärs
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1 peperoncino alt piri piri, torkad
  • 0,5 zucchini
  • 40 g riven peccorino, samt lite till servering
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk god balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Strimla löken och hacka vitlöken.
  2. Skär zucchinin på längden och strimla den i tunna halvmåneformade skivor.
  3. Plocka av bladen från timjankvistarna.
  4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn lammfärsen (ta ut den en stund i förväg så den är rumstempererad så går det snabbare och blir bättre resultat). Tillsätt lök, vitlök, chili, zucchini och timjan och låt fräsa med tills löken är mjuk. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten.
  6. Slå på grädde och balsamico på färsen och låt puttra ett par minuter. Avsluta med peccorino och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Sväng runt med pastan och servera med mer riven peccorino.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept