Pasta med kycklinglever och färsk tomat

Pasta med kycklinglever och färsk tomat
Foto: TV4

Prova att servera kycklinglevern vackert brynt tillsammans med färsk tomat och färsk oregano. Jättegott, järnrikt och snabbt. Extra järnrikt blir det om du väljer fullkornspasta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglever
  • 4 portioner pasta
  • 1 gul lök
  • 5 tomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk färsk oregano
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Torka av levern och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skölj och halvera tomaterna. Ta ut kärnorna med tesked och skär fruktköttet i fina bitar.
  2. Hetta upp smöret och oljan. Fräs lever och lök till vacker färg. Häll på balsamvinäger, hackad oregano och strö över salt och peppar.
  3. Servera pastan med kycklingleverfräset, finhackade tomater samt lite extra färsk oregano.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept