Räkor i god tomatsås med chili och vitlök blir snabbt kalasgott med en festligare pasta som linguine.
Se Donal Skehan laga receptet
Ingredienser
300 g linguine (eller spagetti)
3 msk olivolja
3 klyftor vitlök, finhackade
1 tsk chiliflakes
75 ml vitt vin
4 sardellfiléer i olja, finhackade
400 g hela plommontomater på burk
350 g råa räkor, skalade
0,5 citron
havssalt
svartpeppar
1 kruka färsk bladpersilja, hackad
Gör så här
Ta en stor kastrull med vatten och koka upp till pastan. Salta och koka enligt anvisningarna på paketet tills den är al dente och låt rinna av.
Värm oljan i en stekpanna på medelvärme medan pastan kokar. Tillsätt vitlök och chiliflingor och stek i ca 2 minuter, mosa sedan i sardellerna i pannan. Häll i vinet och låt koka bort något.
Tillsätt tomaterna, dela dem i mindre bitar medan de kokar.
Låt såsen sjuda, krydda med salt och peppar och sjuda i ca 10 minuter tills såsen reducerats och tjocknat.
Tillsätt räkorna och lite pressad citronsaft. Låt såsen bubbla i 2-3 minuter och tillsätt sedan den kokta pastan.
Blanda igenom tills pastan är täckt med sås, servera och garnera med persilja och olivolja.