Pasta marinière

koket.se
Pasta marinière
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pasta marinière

12 ingredienser

25 m

Enkel, gräddig pasta med vitvinskokta blåmusslor, lök och chili.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 400 g linguine
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 3 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • 0,5 citron, pressad saft
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Tvätta musslorna väl, dra va skägget och skrubba dem väl under rinnande vatten. Knacka dem försiktigt mot diskbänken, kasta de som inte sluter sig. Rensa även bort trasiga musslor.
  2. Koka pastan en minut mindre än instruktionerna på paketet.
  3. I en traktörpanna eller djup stekpanna, stek lök och vitlök i smör till de blivit mjuka. Höj värmen och
  4. tillsätt musslorna och låt fräsa i någon minut. Häll sedan på vinet och åt puttra i ca 2 minuter under
  5. omrörning till musslorna öppnat sig. Lyft över musslorna på en tallrik, lägg folie över.
  6. Häll på grädden i spadet som är kvar i traktörpannan och låt puttra i 3-4 minuter. Vänd sedan ner
  7. pastan, musslorna, chili och bladpersilja. Smaka av med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.
  8. Servera genast!