Pasta julienne med vitlöksmusslor

Pasta julienne med vitlöksmusslor
Foto: TV4

Julienne är restaurangspråk och betyder fint strimlade grönsaker. Något som blir väldigt gott tillsammans med pasta, vitlök och musslor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 dl pasta
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 0,33 purjolök
  • olivolja att fräsa i
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 g mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Vitlöksmusslor:

  • 500 g gröna musslor
  • 100 g smör
  • 1 dl ströbröd
  • 4 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala morötter och palsternackor och skär dem i strimlor. Ansa purjolöken och strimla den. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Vitlöksmusslor: Skala vitlöksklyftorna. Blanda smör och ströbröd och pressa ner vitlöken. Bre blandningen på musslorna och gratinera i ca 8 minuter.
  3. Fräs grönsaksstrimlorna i olivoljan och slå på grädden och mjölken. Låt puttra i en minut. Krydda med salt och peppar och blanda såsen med pastan. Servera musslorna till grönsakspastan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept