Pasta Italiano med extra allt

20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 500 g papardelle pasta, breda band
  • 8-10 skivor lite finare parmaskinka
  • 8-10 skivor bresaola (går att utesluta)
  • 15-20 skivor tryffelsalami
  • 50 g parmesan, hyvlad eller riven (gärna lagrad 30 månader)
  • 200 g fetaost, i havssalt
  • 50 g ruccola
  • 0,5-1 dl rostade pinjenötter
  • 0,5 dl valnötsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • färska basilikablad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja, alternativt valnötsolja.
  2. Låt pastan bli lite ljummen. Blanda sedan samman med ruccola, parmaskinka, bresaola och tryffelsalami.
  3. Lägg upp på ett fint fat eller direkt på tallrikarna. Toppa med valnötsolja (ganska generöst), riven parmesan, smulad fetaost, rostade pinjenötter, flingsalt och svartpeppar.
  4. Toppa med färska blad basilika. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept