Pasta Italiano med extra allt

Pasta Italiano med extra allt
Foto: Catarina König
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Pasta Italiano med extra allt

12 ingredienser

20 m

Catarinas pasta Italiano innehåller verkligen extra allt av fina italienska råvaror som parma, bresaola, tryffelsalami, parmesan och fetaoast.

Ingredienser

portioner
  • 500 g pappardelle (pasta, breda band)
  • 8-10 skivor parmaskinka (lite finare)
  • 8-10 skivor bresaola (går att utesluta)
  • 15-20 skivor tryffelsalami
  • 50 g parmesanost, hyvlad eller riven (gärna lagrad 30 månader)
  • 200 g fetaost, i havssalt
  • 50 g rucolasallad
  • 0,5-1 dl pinjenötter, rostade
  • 0,5 dl valnötsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • färska basilikablad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja, alternativt valnötsolja.
  2. Låt pastan bli lite ljummen. Blanda sedan samman med ruccola, parmaskinka, bresaola och tryffelsalami.
  3. Lägg upp på ett fint fat eller direkt på tallrikarna. Toppa med valnötsolja (ganska generöst), riven parmesan, smulad fetaost, rostade pinjenötter, flingsalt och svartpeppar.
  4. Toppa med färska blad basilika. Smaklig måltid!

Catarinas dryckestips

  1. Vino verde, GAZELA. 8,5 % vol Nr 2566, portugisiskt
  2. Alkoholfritt, ekologiskt, svenskt "GOD DRYCK Nr 1" , Nr 1959