Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare
Foto: TV4

I södra Italien är pastasåserna ofta mustiga och heta av starka kryddor. Tomater och lök ger en smal grundsås. Ge såsen extra näring och smak genom att tillsätta frikostigt med musslor och räkor. Till en sådan här smakrik sås passar en smal, tunn pasta. Och eftersom såsen innehåller skaldjur serveras ingen ost till, bara extra svartpeppar.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g musslor, frysta med skal
  • 170 g skalade räkor i buljong
  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk malen chilipeppar
  • 1 burk skalade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk strösocker
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Tomatsås: Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och fräs lök och chilipeppar. Häll av buljongen från räkorna och häll det över löken. Tillsätt tomater, tomatpuré och socker. Låt koka ihop i 10 minuter till en mustig sås. Rör ner lite finhackad persilja.
  2. Tina musslorna enligt anvisningar på paketet. Skala de flesta men spar några med skal till garnering.
  3. Koka pastan. Blanda ner musslor och räkor i den färdigkokta tomatsåsen. Koka inte mer, då blir skaldjuren sega. Garnera med några hela musslor och strö över finhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept