Pasta e ceci

4

Du behöver

  • 1 l kycklingbuljong
  • ca 320 g krossade pappardelle
  • 500 g förkokta kikärter på burk
  • 50 g gul lök
  • 50 g selleri
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och svartpeppar
  • 100 g pancetta
  • 40 g extra jungfruolja
  • 250 g burktomater
  • 1 kvist rosmarin
  • 50 g morötter
  • 50 g vitt vin
  • 2 matskedar tomatpuré

Gör så här

  1. Börja med att värma upp 20 g olivolja. Lägg i därefter den italienska sidfläsket, lök, selleri, vitlök, morötter, rosmarin, salt och peppar. Låt steka på svag värme tills mjukt.
  2. Tillsätt vin, buljongen, tomater, tomatpuré och hälften av kikärterna. Låt gå på medelvärme i ca 20 minuter.
  3. Koka under tiden upp saltat vatten till pastan. Koka grovkrossad pappardelle i ca 5-6 minuter. Slå av i durkslag och blanda pastan med en sked olivolja
  4. Nu tillbaka till soppan. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Lägg i resterande kikärter och pastan. Servera varmt, toppat med rikligt med parmesan och ringla över extra virgin olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept