Pasta Bolognese till många

4-5 h
20
Pasta Bolognese till många
Foto: Jessica Frej
Från Nyhetsmorgon

En av alla mina favoriträtter, när jag lagar bolognese lagar jag alltid mycket och fyller frysen. Jag fryser in så varje låda innehåller 3-4 portioner, världens bästa snabbmat sen. Bara koka pasta och tina såsen i en kastrull. Och det är också riktigt schysst att bjuda på när man får gäster, alla älskar ett riktigt god bolognese. Nästan en hel flaska gott rödvin åker i, och det som inte åker i grytan är perfekt sällskap när du lagar maten. /Jessica

31 januari 2016
Visa mer
4-5 h
20

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 msk olivolja
  • 4 gula lökar
  • 4 morötter
  • 4 selleristjälkar
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 kg nötfärs, grovmald
  • 3 msk koncentrerad oxfond
  • 1,5-2 l vatten
  • 1200 g krossade tomater
  • 6 dl rödvin
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 msk worcestershiresås
  • 100 g bacon
  • 2 tsk svartpeppar, nymalen
  • 3 tsk salt

Till servering

  • tagliatelle
  • parmesan
  • olivolja

Gör så här

  1. Finhacka alla grönsaker och bacon, låt de svettas i en jättestor gryta i olivoljan och hälften av smöret på låg värme tills löken är genomskinlig. Lägg i tomatpurén och rör om. Ta av från värmen och låt stå så länge.
  2. Bryn köttfärsen i omgångar i en stekpanna med resten av smöret så att allt blir brynt och får fin yta.
  3. Lägg köttfärsen i grytan och fyll på med övriga ingredienser, låt småputtra i ca 4 timmar.
  4. Håll ett öga på grytan då och då och se om det behöver fyllas på med vatten och se till att de inte bränns i botten. Smaka av och se om du behöver tillsätta mer salt eller peppar.
  5. Servera med nykokt tagliatelle, parmesan och ringla över lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept