Pasta Bolognese med riven parmesanost

Pasta Bolognese med riven parmesanost
Foto: TV4

Så här lagar du en klassisk förrätt från Bologna. I en riktig Bolognesesås ingår alltid buljong, morot och rotselleri. Det är dessa ingredienser som ger den alldeles speciella smaken till såsen. Servera med spaghetti och riven parmesanost.

3 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g spaghetti
  • 300 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, fint tärnad
  • 1 rotselleri, fint tärnad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk mjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk oregano
  • 1 krm timjan
  • salt och malen vitpeppar
  • 100 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
  2. Pudra över mjölet och rör om. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept