Pasta bolognese

Pasta bolognese
Foto: TV4

Kanske den mest kända av alla pastasåser. Här använder vi nötkött men pröva gärna med lamm eller fläsk som omväxling.

11 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 knippa persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • lite italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Skala lök, morot och selleri. Strimla morot och selleri. Hacka löken och fräs den mjuk med 1 msk olja i kastrull utan att den tar färg. Blanda grönsaksstrimlorna i lökfräset och pressa i vitlöksklyftan. Fräs några minuter.
  2. Låt 1 msk olja bli het i stekpanna och bryn färsen. Krydda med salt, nymalen peppar och nyriven muskot. Blanda färsen med grönsaksfräset. Häll på tomaterna, buljongen och tomatpurén.
  3. Låt koka i 30 minuter på svag värme under lock. Rör om då och då. Spä vid behov med mer buljong. Hacka persiljan. Smaka av såsen med lite italiensk salladskrydda och blanda till sist ner 1/2 dl hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept