Pasta alla Siciliana

Pasta alla Siciliana
Foto: TV4

Finner man en kombination av tomater och auberginer i ett italienskt recept kan man snart räkna ut att det kommer söderifrån. Den här pastan finner du på många restauranger på Sicilien. Rätten kan du även laga om du har pasta över.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner penne-pasta
  • 300 g aubergine
  • 2 burkar hela tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa persilja
  • 150 g riven ost
  • 1 tsk basilika
  • 4 msk olivolja
  • matfett att smörja med
  • 1,5 tsk salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Häll på 1 1/2 tsk salt. Lägg en tallrik som tyngd och låt stå i 1 timme. Låt rinna av. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av i durkslag. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär tomaterna grovt, spara spadet. Hacka persiljan. Skala och skiva vitlöken tunt. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull. Lägg i vitlöken och fräs den någon minut. Lägg i tomaterna med sitt spad, basilika, persilja, 1/2 tsk salt och nymalen svartpeppar. Låt koka på medelvärme utan lock tills röran tjocknat en aning, 6–7 minuter.
  3. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Stek aubergineskivorna ca 2 minuter på varje sida. Lägg skivorna på hushållspapper att rinna av. Smörj en ugnssäker form. Varva pasta, auberginer och ost i formen. Bre tomatröran överst och strö över riven ost. Grädda i 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept