Pasta a la crema med hummer, fänkål, savoykål och purjolök

25 m
4
25 m
4

Du behöver

  • 2 humrar
  • 350 g papardelle eller liknande
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g fänkål
  • 150 g savoykål
  • 100 g purjolök
  • olivolja
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • dill

Gör så här

  1. Skala hummern och skär hummerköttet i önskad storlek.
  2. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Finhacka vitlök och finstrimla fänkål, savoykål och purjolök. Fräs vitlök och fänkål i lite olivolja i en stor stekpanna. Häll på grädden och koka ca 5 minuter.
  4. Tillsätt pastan och låt det småkoka i ca 2 minuter.
  5. Tillsätt savoykålen och purjolöken och koka i ytterligare 1 minut. Vänd sist ner hummern och smaka av med salt.
  6. Servera pastan i stora djupa tallrikar och plocka över små dillkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept