Passionfruktparfait

Passionfruktparfait
Foto: TV4

En krämig parfait med ljuvlig smak av passionfrukt.

7 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 4 st passionsfrukter
  • 3 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 3 st ägg
  • 2-3 cl apelsinlikör

Till servering:

  • 2 st passionsfrukter
  • 1 ask physalis
  • några citronmelissblad

Gör så här

  1. Dela passionsfrukterna och skrapa ut fruktköttet. Sila bort kärnorna och spara dem. Dela äggen. Blanda äggulorna med apelsinjuice, passionsfruktssaft och socker. Vispa blandningen i hett vattenbad till en tjock kräm och låt kallna.
  2. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda den kalla äggkrämen med likör och vispad grädde. Vänd ner den vispade äggvitan och blanda försiktigt till en jämn massa. Häll upp i portionsformar eller i en stor form, klädd med plastfolie. Låt frysa i ca 6 timmar.
  3. Låt tina i kylskåp i ca 20 minuter före servering. Dela passionsfrukterna till dekoration och skrapa ut fruktköttet. Skär upp parfaiten i portionsbitar, dekorera med passionfrukt, physalis och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept