Passion- och marängtartelett

Passion- och marängtartelett
Foto: TV4
Emelie Renz
Emelie Renz

Passion- och marängtartelett

Av: Emelie Renz

Från: Hela Sverige bakar

14 ingredienser

1 h

Paj med passionsfruktcurd och maräng.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Pajbotten

  • 210 g vetemjöl [3 dl]
  • 45 g majsstärkelse [0,75 dl]
  • 45 g florsocker [0,75 dl]
  • 160 g smör
  • 1,5 msk sirap

Passionlemoncurd

  • 120 g strösocker [2 dl]
  • 3-4 ägg
  • 2 citroner
  • 3-4 passionsfrukter
  • 20 g smör

maräng

  • 3 äggvitor
  • 150 g strösocker [2,5 dl]
  • citron, saft
  • 1 dl kokos + essens

Gör så här

Tartelett

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan smöret tills degen går ihop. Häll sist i sirapen, knåda ihop till en boll och kyl sedan i ca 20 min.
  2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  3. När degen är kyld ska den kavlas ut och sedan placeras i små tartelett formar. Frys dessa i ca 15 min och grädda sedan i ca 10 min eller tills de fått gyllenbrun färg i 175 grader varmluft.

Passionlemoncurd

  1. Blanda alla ingredienser förutom smöret i en kastrull.
  2. Värm på medelvärme tills smeten börjar tjockna (låt den aldrig koka) Häll sedan i smöret, sila och ställ i en burk och låt svalna i kylskåp.

Maräng

  1. Blanda äggvitor, socker och några droppar citronsaft i en skål.
  2. Värm allt detta över ett vattenbad tills blandningen blir ca 65 grader eller tills du inte längre känner några sockerkristaller om du doppar fingret i smeten.
  3. Ta då av från plattan och vispa med elvisp tills marängen blir kall, blanda ner kokos och essens.

Montering

  1. Fyll pajskalet med passionlemoncurd, spritsa på marängen och bränn sedan av med en brännare tills marängen blir gyllenbrun på topparna. Placera något blad citronmeliss på varje tartelett.