Passerad hallonkräm

Passerad hallonkräm
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Passerad hallonkräm

4 ingredienser

Så enkelt och så gott. Pröva att göra samma sak med andra bär ett bra sätt att ta till vara sommaren och frysgömmorna.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp frysta hallon, helst osockrade
  • strösocker (efter smak)
  • 2-3 dl vispgrädde
  • ev några droppar likör

Gör så här

  1. Låt hallonen halvtina och passera dem sedan genom ett durkslag så att kärnorna kommer bort. Spar några hallon att dekorera med och låt dem ligga kvar i kylen. Sockra efter smak.
  2. Vispa grädden hårt och blanda den med de passerade hallonen. Om man vill kan krämen smaksättas med några droppar Grand Marnier eller liknande likör. Ställ skålen kallt till serveringen och dekorera den sedan med hallon.