Påsktårta med frukt

Påsktårta med frukt
Foto: TV4

Använd gärna en tårtform där botten är en aning upphöjd, så får du en “skål” att lägga fyllningen i.

30 mars 2010
Visa mer
12

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 100 g smör, smält
  • rivet skal av 1 citron
  • Fyllning:
  • 3 dl vaniljkräm
  • 1 liten burk mandariner
  • 1 liten burk fruktsallad
  • 1 påse röda cocktailbär
  • 3 blad gelatin
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smöra och bröa en tårtform. Vispa ägg och socker vitt. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner. Tillsätt till sista smör och rivet citronskal. Slå smeten i formen. Grädda kakan klar mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna något och vänd därefter upp den på fat att kallna.
  2. Slå lite fruktspad över kakan. Slå resten av spadet från båda burkarna i en kastrull. Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 minuter. Fiska upp dem och låt dem smälta i det varma spadet. Låt spadet kallna.
  3. Bred vaniljkräm över kakan och fördela den väl avrunna frukten över. Skeda den svalnade fruktgelén över och ställ tårtan i kylen att stelna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept