Påskstek på lamm

Påskstek på lamm
Foto: TV4

Det här är en ljuvlig stek att bjuda på i påskhelgen, men det är antagligen såsen som du kommer bli ihågkommen för. Den är fantastiskt god.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 lammstek, ca 2 1/2 kg
  • 5-6 ansjovisfiléer
  • 2 tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vinäger
  • 50 g margarin, smält
  • 3 dl buljong från tärning
  • 2 dl vispgrädde
  • arrowrot
  • soja

Tillbehör:

  • grillade tomater
  • råstekt potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet runtom med salt och peppar. Mosa ansjovisarna och bred ut moset över steken. Lägg den i en långpanna eller ugnsform. Sätt i en termometer. Strö på rosmarin och slå på margarinet.
  2. Värm vin och vinäger i en kastrull. Sätt in steken i nedre halvan av ugnen. Ös steken med detta med jämna mellanrum. Stek till 62° – 65°.
  3. Ta upp steken. Vispa ur pannan med buljongen och sila skyn ner i en kastrull. Späd med grädden. Koka ihop utan lock till halva mängden. Red den sen med lite arrowrot utrörd i vatten. Smaka av med soja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept