Påskpussar

Påskpussar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Påskpussar

5 ingredienser

På påsken behövs det extra mycket pussar, både vanliga och sådana gjorda av socker och choklad.

Ingredienser

portioner stycken
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk ättika
  • 10-15 droppar citronessens
  • Nonstop, gula och orange

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten och ättiksprit i en kastrull och låt det koka 8-10 minuter.
  2. Häll en droppe på en tallrik och doppa ett finger, prova om lagen trådar sig när fingrarna trycks ihop och dras isär. Då är den klar.
  3. Häll lagen i en djup skål. Smaksätt med citronessens/citronsaft. Rör försiktigt tills massan börjar bli vit, klicka då snabbt ut massan med en tesked på plåt. Lägg en nonstop i mitten av varje kyss innan den hunnit stelna.
  4. Låt stelna innan de lossas från plåten.