Påskkyckling

Påskkyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Påskkyckling

9 ingredienser

En påskkyckling som passar att servera hela året. Ta mer spenat om ni vill ha det som enda grönsak. Ett gott ris och grönsallad passar också till rätten.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kyckling, hel (eller i delar)
  • 1 förp spenat, fryst, [250 g]
  • 1 purjolök
  • 2 dl ost, riven (t ex prästost)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • 1 msk margarin, smält
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och även kycklingen om den är frusen. Smöra en ugnsform lätt.
  2. Dela kycklingen i fyra delar om den är hel. Lägg ut spenaten i formen, strö över den strimlade purjon och täck med ost. Salta lätt över och slå på grädden. Lägg kycklingen över spenaten.
  3. Blanda margarin, salt och svartpeppar och pensla kycklingen väl. Stek den i ugnen 30-40 min eller tills den känns klar. Pensla under stektiden.