Påskens punschsill

Påskens punschsill
Foto: TV4

En lite ovanlig sillinläggning med spännande smaker.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 burk urvattnad inläggningssill
  • 1 st rödlök
  • 2 msk dill, finhackad
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk nejlikor, grovstött
  • 1 tsk kryddpeppar, grovstött
  • 0,5 dl tomatketchup
  • 0,25 dl majonnäs
  • 0,5 dl punsch

Gör så här

  1. Lägg sillen i durkslag och spola dem med kallt vatten. Låt dem rinna av väl och skär filéerna i sneda bitar.
  2. Varva sill, rödlök, dill, socker och de stötta kryddorna i en skål. Ställ kallt några timmar.
  3. Rör ihop ketchup och majonnäs och späd med punschen till en slät tjock sås. Slå den över sillen och låt den dra minst ett dygn. Servera med skivad rödlök och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept