Påskens lammstek

Påskens lammstek
Foto: TV4

En hel välstekt lammstek doftande av vitlök och rosmarin är ståtligt att ställa fram på bordet. Skär upp den vid serveringen. Lammkött ska serveras hett på varma tallrikar.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2-2,5 kg lammstek med ben
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin, smulad
  • 1 tsk mynta
  • 50 g margarin, smält
  • 6 st morötter, skivade
  • 3 st gula lökar, i klyftor
  • 4 dl het buljong
  • salt och svartpeppar

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl silad sky
  • 3 dl grädde
  • rönnbärsgelé
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in steken med salt, peppar, vitlök och lägg på galler över långpanna, strö på örterna. Sätt i termometer.
  2. Droppa över margarin. Lägg grönsakerna i pannan. Stek strax under mitten 30 min.
  3. Slå buljongen i pannan, stek till ca 70 grader. Sila och skumma skyn.
  4. Fräs margarin och mjöl till såsen, späd med sky och grädde. Koka 5 min, smaka av med kryddor och gelé.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept