Pärontårta

Pärontårta
Foto: TV4

Fyll ett pajskal med päron, kräm och spritsad mandelmassa och du har en sagolikt god tårta.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 8 st päronhalvor från burk- eller kokta i sockerlag

Kräm:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk majsena
  • 200 g mandelmassa
  • 2 st äggvitor
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Mixa smör och mjöl till en smuldeg. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg i plastfilm i kylen 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen och vik en folieremsa runt kanten. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Ta bort folien.
  2. Lägg päronhalvorna i pajskalet. Vispa ihop grädden, blanda med ägg, socker och majsena. Vispa vitorna och blanda med mandelmassa. Spritsa massan runt kanten och mellan päronen. Slå över krämen. Grädda klart i 175° tills krämen stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept