Päronpaj med ingefära

koket.se
Päronpaj med ingefära
Foto: Cecilia Hansson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Päronpaj med ingefära

Av: Mattias Larsson, Cecilia Hansson

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

45 m

Päronpaj med mandel och sting av färsk ingefära.

Se Mattias Larsson laga receptet

logo

Ingredienser

Deg

  • 330 g vetemjöl
  • 100 g florsocker
  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk vatten
  • salt

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad

Fyllning

  • 400 g inkokta päron
  • ca 0,5 dl mandelspån

Övrigt

  • torkade bönor

Gör så här

  1. Lägg samtliga ingredienser till degen i en degblandare. Blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock och tryck ut den i en pajform. Skär bort överbliven deg och frys den i ungefär en timme. Lägg aluminiumfolie i pajformen och fyll upp med torkade bönor.
  3. Ugnsbaka ca 7 minuter på 190 grader tills pajdegen ”stannat”. Lyft bort folien och bönorna.
  4. Lättvispa äggen med sockret och vispa därefter ner grädden och ingefäran.
  5. Skiva och lägg ner päronen i pajformen. Häll över den söta äggstanningen och strö över mandelflarn. Ugnsbaka pajen på 150 grader tills den ”stannat”.