Päronpaj med ingefära

45 m
Päronpaj med ingefära
Foto: Cecilia Hansson
45 m

Du behöver

Deg

  • 330 g vetemjöl
  • 100 g florsocker
  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk vatten
  • salt

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 1 msk ingefära, finhackad

Fyllning

  • 400 g inkokta päron
  • ca 0,5 dl mandelflarn

Övrigt

  • torkade bönor
  • aluminiumfolie

Gör så här

  1. Lägg samtliga ingredienser till degen i en degblandare. Blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock och tryck ut den i en pajform. Skär bort överbliven deg och frys den i ungefär en timme. Lägg aluminiumfolie i pajformen och fyll upp med torkade bönor.
  3. Ugnsbaka ca 7 minuter på 190 grader tills pajdegen ”stannat”. Lyft bort folien och bönorna.
  4. Lättvispa äggen med sockret och vispa därefter ner grädden och ingefäran.
  5. Skiva och lägg ner päronen i pajformen. Häll över den söta äggstanningen och strö över mandelflarn. Ugnsbaka pajen på 150 grader tills den ”stannat”.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept