Päronpaj

Päronpaj
Foto: TV4
Från Redaktionen

Den här läckra päronpajen smakar lika gott som dessert eller till kaffe eller te.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5-6 st päron
  • 2 msk pressad citronsaft

Botten:

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 6 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala päronen, dela dem och ta bort kärnhuset. Pensla päronhalvorna med pressad citronsaft så mörknar de inte.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner. Tryck ner degen i en pajform. Lägg i päronen.
  3. Smält smör och socker och blanda i vetemjöl och vaniljsocker. Toppa kakan med blandningen. Grädda i 25-30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept