Päronkaka

Päronkaka
Foto: TV4

Den här kakan innehåller den ovanliga blandningen päron och punsch. Om du vill kan du bjuda lättvispad iskall grädde till, eventuellt smaksatt med några droppar punsch. Du som inte vill använda punsch i baket utesluter det bara. Kakan blir god i alla fall.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 4-5 saftiga päron
  • 5 cl punsch, gärna lite mer
  • 300 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 5 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • vetemjöl till formen
  • smör till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klyfta, kärna ur och skala päronen. Smörj en kakform med löstagbar botten och mjöla den lätt.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt, tillsätt det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
  3. Häll smeten i formen och stick ner päronklyftorna i smeten. Grädda i 30–40 minuter, pröva med en sticka om kakan är klar. Stickan ska vara alldeles torr, är den fuktig ger du kakan några minuter till och prövar igen. Stänk punsch över kakan och låt den svalna innan du tar den ur formen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept