Päronhalvor med pepparkakssmul

30 m
4
Päronhalvor med pepparkakssmul
Foto: TV4

Inlagda päron med juliga smaker från Cointreau, pepparkakor, kanel och kardemumma. Receptet räcker till tre stora burkar inlagda päron. Perfekt att ge bort de som blir över i present!

Dryck: Brachetto dessertvin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 september 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Inlagda päron (12 st)

  • 12 fasta päron
  • 0,5 kg strösocker
  • 1 l vatten
  • 8 kardemummakärnor eller 1 msk malen kardemumma
  • 1 kanelstång

Ingredienser dessert

  • 4 päron, inlagda
  • 15 pepparkakor
  • 2 dl sirap
  • 2 msk Cointreau
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 3 dl grädde, vispad

Gör så här

  1. Inlagda päron
    Skala päronen och lägg dem i lite citronvatten så att de inte blir bruna. Koka ihop socker, vatten och kryddor till sockerlagen tills sockret har löst sig. Lägg ner päronen i lagen och låt dem koka 10-15 minuter. Det är viktigt att päronen inte kokar för länge, de ska vara al dente.
  2. Diska burk och lock i kokhett vatten. Låt torka. Ställ in burkarna i 100° varm ugn. När päronen läggs i burkarna ska dessa fortfarande vara heta. Placera päronhalvorna i burkarna och fyll sedan med sockerlag upp till kanten.
  3. Servering
    Dela fyra päron och lägg halvorna i botten av fyra ugnsfasta portionsformar. Smula pepparkakorna över päronen och ringla över sirap.
  4. Krydda förslagsvis med Cointreau, kanel och kardemumma och servera med en klick grädde!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept