Päron- och ingefärscrumble med kokos och lime

Från Nyhetsmorgon

En ljuvlig päronsmulpaj med en kryddig touch av ingefära och lime.

Tips! Servera gärna med vaniljgrädde, dvs grädde vispad med socker och vaniljstång eller vaniljpulver. Vaniljsocker fungerar också bra. Eller med mjuk vaniljglass av god kvalitet.

Sommelier Maya Samuelsson rekommenderar en glögg till rätten:

Blossa 15 Earl Grey, 2015, alkohol: 15%, nr: 76760.

27 november 2015
Visa mer
40 m

Du behöver

  • 1,5 vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 4-6 päron, fasta
  • 1 msk socker
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 lime, juice och zest
  • 1 tsk vaniljpulver
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl, havregryn, kokos och muscavadosocker.
  3. Lägg i smöret och jobba in det med fingertopparna till en smulig massa.
  4. Skala och kärna ur päronen. Skär i skivor. Blanda samman socker, riven ingefära, limejuice och rivet limezest i en stor bunke. Vänd runt päronskivorna i bunken och lägg sedan i en smörad form. Toppa med smulorna.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept