Päron med ostkräm

Päron med ostkräm
Foto: TV4

Dröjer det med serveringen innan gästerna kommer så gnider man snittytan på päronen lätt med en citronskiva så mörknar den inte.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • beräkna 1/2-1 päron per person
  • 3 hg gorgonzola
  • 2 msk grädde (valfri fetthalt)
  • 1 påse valnötskärnor

Gör så här

  1. Mosa osten i en skål och rör den smidig med hjälp av grädden. Klickar man osten kan den vara lite fastare än om man vill spritsa ostkrämen.
  2. Dela päronen mitt itu och gröp ur kärnhuset. Dröjer det med serveringen gnider man snittytan lätt med en citronskiva så mörknar den inte.
  3. Spritsa eller klicka osten i fördjupningen efter kärnhuset. Lägg en valnötskärna överst och efterrätten är färdig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept