Päron med nötsås

Päron med nötsås
Foto: TV4

En lättlagad och god dessert som är enkel att svänga ihop av stapelvaror i skafferiet. Förvara gärna dina nötter i frysen så vet du att du alltid har fräscha nötter som kan användas direkt. Såsen kan användas till alla typer av frukt och glass. Var dock noga med nötallergiker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk päronhalvor

Sås:

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk majsena
  • 1 st äggula
  • 1 tsk socker
  • 2 msk hasselnötter, malda
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 0,5 st vaniljstång, uppskuren på längden
  • blockchoklad, riven

Gör så här

  1. Fördela de avrunna päronen i glas.
  2. Sjud mjölk, majsena, äggula, socker och vanilj tills det tjocknar. Rör ned nötterna.
  3. Ta av värmen, skrapa ur vaniljkornen.
  4. Vispa upp grädden och rör ned. Slå över päronen, garnera med choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept