Päron med kolasås

Päron med kolasås
Foto: TV4

En klassisk och älskad efterrätt! Barnsligt gott! Tänk att det går att göra något så smarrigt med några få ingredienser. Såsen passar till all frukt och klarar sig till nöds med enbart glass. Servera såsen varm, so sedan stelnar när den ringlas över frukt och glass. Dekorera gärna med strössel för extra fest.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 stor burk päronhalvor, 850 g

Sås:

  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk kakaopulver
  • 1 tsk smör
  • 2 msk sirap
  • 2,5 dl vispgrädde
  • vaniljsocker

Gör så här

  1. Lägg de avrunna päronen på fat.
  2. Blanda såsen utan vanilj och koka under omrörning tills den tjocknar.
  3. Smaksätt med vanilj och slå över päronen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept