Päron i rosévin

Päron i rosévin
Foto: TV4

En perfekt efterrätt när du vill ha något vuxet och elegant till dessert. Päronen mår utmärkt att få dra ett par timmar i den goda vinlagen, så detta ska förberedas i god tid. Servera gärna päronen tillsammans med en liten kaka och lättvispad grädde.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg små hårda päron
  • 4 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång, uppskuren på längden
  • 2 st kryddnejlikor
  • 1 st kanelstång
  • 3-4 dl vatten
  • 1 flaska enkelt rosévin

Gör så här

  1. Skala päronen, spar skaftet. Hetta upp lagen. Sjud päronen halvfärdiga. Ta upp dem. Koka ihop lagen till en simmig sås på hög värme utan lock.
  2. Lägg tillbaka päronen, sjud dem klara. Lägg upp i skål, sila såsen över. Låt kallna. Serveras kyld.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept