Päron i rödvin

Päron i rödvin
Foto: TV4

En vacker, god och smal dessert.

13 mars 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st päron, stora och fasta eller 12 små gråpäron

Lag:

  • 0,5 liter rött vin
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 st citron, skivad
  • 1 bit kanel
  • en doft muskotnöt

Gör så här

  1. Skala päronen, men behåll skaftet. Blanda alla ingredienser till lagen i en rymlig kastrull och lägg i päronen. Låt dem koka på svag värme under lock tills de är mjuka. Vänd dem då och då så att de blir jämnt röda. Har man många päron kan man koka i två omgångar.
  2. Låt päronen svalna i lagen och servera dem ljumma. Lägg upp i skålar och slå lagen över. Garnera med citronskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept