Päron i apelsinsås

Päron i apelsinsås
Foto: TV4

En smidig dessert som man förstås även kan servera med glass. Väljer du glass med pistaschsmak kan du notera att den förmodligen stavas “pistage” på paketet. GB stavade fel från början och har behållit den stavningen!

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 päronhalvor från burk
  • 2 dl apelsinjuice
  • 2 msk honung
  • 3 msk hackad pistaschmandel
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält honungen i en traktörpanna och späd med juicen. Koka ihop sakta och späd med fruktspad om så behövs. Låt kallna.
  2. Vispa grädden med vaniljsockret.
  3. Lägg päronen över, slå på såsen och strö på mandeln.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept