Parmesanpanerad kyckling med italiensk potatissallad

45 m
4
Parmesanpanerad kyckling med italiensk potatissallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Frasig kyckling panerad i parmesanost serveras med örtdressad potatissallad med saltgurka, rucola och rädisor. 

1 juni 2015
Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer, à ca 175 g
  • 2 ägg
  • 1,5 dl parmesanost, färskriven
  • 2,5 dl ströbröd
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Potatissallad

  • 12 små potatisar, gärna färsk
  • 12 rädisor
  • 2 salladslökar, ansade och sköljda
  • 1 näve rucola
  • 2 saltgurkor, skurna i bitar
  • 2 msk kapris
  • parmesanflagor, att strö över portionerna

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk mynta, strimlad
  • 2 msk basilika, finstrimlad
  • 1-1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Panerad kyckling
    Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär den försiktigt i tre tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra.
  2. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesanosten och rör ihop till en smet.
  3. Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
  4. Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över ströbröd, så att kycklingskivorna blir panerade på båda sidor med ett tunt lager bröd.
  5. Värm rikligt med olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5-10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenblonda.
  6. Potatissallad
    Borsta, skölj och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten (passa noga så att den inte blir överkokt). Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Skär sedan potatisarna i halvor eller kvartar, beroende på storlek. Lägg potatisen i en stor salladsskål.
  7. Blanda ner rädisor, lök, rucola, saltgurka och kapris i salladsskålen.
  8. Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen i en stor skål. Häll dressingen över salladen, och för att få en välblandad sallad med alla ingredienser hela och snygga: skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger. Smaka av med salt, peppar och eventuellt med ytterligare lite olja och vinäger. Låt salladen stå och dra en stund innan den serveras. Potatissalladen kan även serveras varm. Blanda då ihop alla ingredienser utom potatisen som hålls varm och blandas i sist.
  9. Strö parmesanflagor över portionerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept