Parmesangratinerad sparris

Parmesangratinerad sparris
Foto: TV4

Den gröna sparrisen passar fint att gratinera med parmesan. Här får den även sällskap av pinjenötter och ruccola.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 knippor grön sparris
  • vatten och salt
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk riven parmesan
  • 2 msk riven emmentaler
  • 2 msk rostade pinjenötskärnor
  • rucolablad

Gör så här

  1. Skala den nedre delen av sparrisen försiktigt med potatisskalare. Beräkna 1 tsk salt per liter vatten när du kokar sparris. Använd antingen en hög sparrisgryta där sparrisen kokas ”stående” eller en bredbottnad där sparrisen kan ”ligga” med knopparna åt samma håll.
  2. Värm ugnen till 275°. Koka sparrisen i 5-15 minuter beroende på mjällhet och grovlek. Pröva med en sticka att stjälkarna är mjuka.
  3. Lägg sparrisen i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och strö över ost. Gratinera i 10 minuter, strö över pinjenötskärnor och servera på en bädd av ruccola.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept